Három magyar érem született a hongkongi szumó-világbajnokságon

Sárkány Vivien, Magyar Sumo Szövetség, Hong Kong világbajnokság

Sárkány Vivien junior világbajnoki címet szerzett a Hong Kong-ban rendezett szumó-világbajnokságon a hétvégén. Prim Martin szintén a junioroknál lett bronzérmes, míg Kálló Gyöngyi a női open kategóriában állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Hong Kong adott otthont a 2012. évi szumó-világbajnokságnak, melyre harminckét ország legjobbjai érkeztek. A szombaton és vasárnap rendezett világeseményen a magyar válogatott tagjai három érmet szorgoskodtak össze. Sárkány Vivien világbajnoki címet szerzett junior open kategóriában. Hazánk története során először nyert junior világbajnoki címet. Szintén a fiatalok mezőnyében Prim Martin nyert bronzszínű medáliát, miután a -80 kg-osok közt felülmúlta ellenfelét a kisdöntőben.

Prim Martin, Magyar Sumo Szövetség, Hong Kong világbajnokság

A felnőtteknél Kálló Gyöngyi okozott nagy örömet a magyar szurkolóknak: harmadik lett open kategóriában, mellyel kvalifikálta magát a jövő évi, Kolumbiában tartandó Világjátékokra. Azt, hogy rajta kívül ki képviselheti még a magyar szumósokat Kaliban, januárban, a Nemzetközi Sumo Szövetség döntését követően derül ki.

Kálló Gyöngyi, Magyar Sumo Szövetség, Hong Kong világbajnokság

A magyar válogatott eredményességéhez Fábián Viktória, Kalmár István és Szelp Dénes egyaránt egy-egy ötödik hellyel járult hozzá.

 

Valamennyi sportolónknak gratulálunk az elért eredményekhez!