Újabb kvóta lehetőséget kaptak szumósaink a Világjátékokra

Kalmár IstvánKalmár István is ott lehet a Kolumbiában 2013. július 25-én kezdődő Világjátékokon, miután a Nemzetközi Sumo Szövetségtől (IFS) újabb indulási jogot kapott a Magyar Sumo Szakszövetség. Az Eb ezüstérmes szegedi sportoló középsúly kategóriában, 115 kg-ban indulhat a négyévente megrendezésre kerülő nem olimpiai sportágak világversenyén.

 

Az már korábban eldőlt, hogy a Caliban tartandó világversenyre Makai Erika és Kálló Gyöngyi utazhat, most azonban újabb személyekkel bővült a magyar szumós keret. Kalmár Istvánon kívül a várandós Fábián Viktória helyett könnyűsúlyban Forgó Fruzsina is részt vehet a nem olimpiai sportágak versenyén. A közelmúltban rendezett varsói Európa-kupán a 65 kg-os kategóriában induló U23-as korosztályú sportoló bronzérmet szerzett.

Forgó FruzsinaA mintegy ötvenfős magyar csapatból négyen képviselik majd a hazai szumó sportot. Versenyzőinken kívül a Világjátékok bírói csapatot erősíti a hazai szövetség Bírói Bizottságának elnöke, Szakály László. Edzőként, Rovnyai János a szövetség tiszteletbeli elnöke és a női szakág vezetője kíséri a csapatot Caliba.