Európa Játékok – Két magyar bronz, csapatversenyben ezüst a bemutató sportágas szumósoktól!

Két bronzérmet szereztek a magyar szumósok az Európa Játékokon, a csapatversenyben pedig ezüstérmeket vehettek át.

A Kluczében zajló szumóversenyek során Baljer Kitti és Lackó Benedek is dobogóra állt. Előbbi versenyzőnk a női 60 kilogrammosok mezőnyében lett harmadik, míg utóbbi a 100 kilósok között lett éremszerző.

Összesen hat magyar szumós szintén nagyon közel volt ahhoz, hogy dobogóra álljon az Európa Játékokon, de végül  Berta Mike, Buzás Patrik, Szilágyi Erik, Molnár Tamás, Rónáné Kalmár Piroska és Végh Artúr is ötödik lett. Délceg József és Baljer Roxána hetedikként fejezte be a viadalt.

Az open versenyek hamar befejeződtek az egyetlen magyar induló, Szilágyi Erik számára, aki azután a csapatversenyek során ragyogóan meccselt. Komoly része van abban, hogy a magyar válogatott hat csapat vetélkedéséből másodikként került ki.A siker értékét növeli, hogy kiváló nehézsúlyú válogatottunk, Pap Arnold nem utazhatott ki az Európa Játékokra, mert gyermeke született.

A szumó ezzel egy újabb multisport versenyen mutatkozhatott be. A következő hasonló viadal a Küzdősportok Világjátéka lesz, amelyet ősszel Rijádban, Szaúd-Arábia fővárosában rendeznek meg.

Forrás: www.jochapress.hu