Lemondó nyilatkozat

Tisztelt sumo versenyzők! Klubvezetők, szövetségi tagok! Elnökség!

Köszönöm Nektek, hogy megismertettetek ez ősi sportág szépségeivel! Büszke vagyok, hogy közületek sok remek harcos képviselete hazánkat különféle megmérettetéseken, külföldi versenyeken! Kiváló embereket ismertem meg soraitokban!

Büszkeséggel tölt el, hogy e rövid elnöki időszakom alatt minden egyes nagy versenyről szebbnél szebb érmeket hoztatok haza! Örülök, hogy részese lehettem az elmúlt bő fél év sikereinek hazai, európai és világversenyeken, mint a Magyar Sumo Szakszövetség elnöke!

Azonban eljött az az idő, amikor döntenem kell és vállalni a döntés felelősségét!

Sajnos a Szövetség képviselőivel, egyes vezetőivel nem tudtam megtalálni a megfelelő hangnemet, a közös célokat és az azonos érdekeket!

Ezzel egy időben – sumot nem érintő ügyek miatt – régi és jónak mondható kapcsolatom megromlott Bárdosi Sándorral és édesapjával. Őt most a Szövetség biztosította a bizalmáról, annak ellenére, hogy közöttünk a viszony sajnos már a tettlegességig fajult – nem az én részemről! – és az önös érdekek által irányított alantas hadjárata ellenem oly mély szintre süllyedt, hogy én azzal sorsközösséget vállalni nem tudok!

Döntött a Szövetség és ezzel felvállalt egy irányt, mely nem azonos az általam meghatározott célokkal, tervekkel, értékrenddel! Ennek ellenére szeretném azoknak a remek embereknek, sumo harcosoknak azt a támogatást a továbbiakban is megadni, amely szükségeltetik ahhoz, hogy a továbbiakban is eredménnyel vegyél fel a küzdelmet a sumoban előttünk járó országok versenyzőivel! Maximálisan segíteni szeretném Kálló Gyöngyi felkészülését a Világjátékokra! De nem, mint elnök, hanem mint külső támogató!

Ezennel lemondok a Magyar Sumo Szakszövetség elnöki posztjáról!

Köszönöm valamennyi versenyzőnek és annak a pár embernek a szervező munkáját, akik nélkül ma már rég nem lenne sumo Magyarországon!

Bízom abban, hogy a még mindig fent álló és az engem megelőző vezetés által felhalmozott, aktuális tartozások eltűnnek a sumo működése elől és sikeres pénzügyi háttér megteremtésével jó lesz hallani a sikereitekről a médiában!

További sikeres felkészülést kívánok valamennyi versenyzőnek és eredményes munkát a Szövetséget irányító új vezetőknek!

Budapest, 2012. november 30.

Sportbaráti tisztelettel:
Lacza Ádám Illés