Megvan a sportág első magyar női világbajnoki címe

Elekes Enikő megszerezte Magyarország első női világbajnoki címét a Tokióban rendezett szumó-világbajnokságon

A Magyar Sumo Szakszövetség tájékoztatása szerint a KSC 19 éves sportolója vasárnap a női 65 kilósok elődöntőjében lengyel riválisát könnyedén felülmúlva jutott be a fináléba, melyben kisebb meglepetésre tajvani szumóssal kellett megküzdenie az aranyéremért. 

Elekes folytatta idei remek sorozatát és az U20-as birkózó Európa-bajnoki, illetve vb-cím mellé szumó arannyal bővítette az éremkollekcióját. A férfiaknál a 85 kilós Buzás Patrik, míg a női 73 kilogrammban Baljer Roxána az ötödik helyen végzett. Szombaton a junioroknál a férfi 100 kilogrammos kategóriában Gyuricza Marcell bronzérmes lett. A program zárásaként a Molnár Tamás, Végh Artúr, Pap Arnold összeállítású férfi csapat legyőzte a briteket, majd vereséget szenvedett a mongolóktól. 

A vigaszágon a finneket és a lengyeleket múlta felül, a bronzmérkőzésen pedig 2-1-re kikapott a georgiai válogatottól, így ötödikként zárta a világbajnokságot a japán fővárosban.

forrás: https://sportal.blikk.hu/egyeni-sportok/kuzdosportok/megvan-a-sportag-elso-magyar-noi-vilagbajnoki-cime/2023100810231925424?fbclid=IwAR1ju1tqcpmIa3PTruLdgM55llJqGe-aU3RraWAtINjv_zKLq_0iSMJ-MlI