Szumó: Nagy Péter és Végh Artúr szállította a meglepetéseket

A szomózók közé elmenni mindig jó. Nagyképűségtől, sztárallűröktől alapvetően mentes a társaság. Ebben az ínséges időben a szokásosnál sokkal ritkábban kerülnek sorra a versenyeik, így kétszeresen is érdekes volt ellátogatni az Érdi arénába, ahol a helyi Spartacus jó házigazdája volt a szumós erőfelmérőnek.

A birkózóból lett szumózó, Nagy Péter “lecsavarta” Szilágyi Eriket (fotó: jochapress)

Mivel az Aréna gazdái még nem nyitották meg az intézményt a versenysportolók előtt, így a résztvevőknek meg kellett elégedniük egy hátsó, ugyancsak szerény méretű teremmel, ahol jószerivel éppen csak elfért két, méretes szőnyeg. Amint Tar Mihály, a Spartacus elnöke és mindenese- a helyi funkciói mellett a szövetség szakmai társelnöke is! – elmondta: egy híján százan neveztek, viszont legtöbbjük több kategóriában is megmérette magát. Így százhetven nevezés került a jegyzőkönyvekbe.

A 17 éves lányok eredményhirdetése. Tar Mihály, Bajler Roxána, Elekes Enikő, Cseresnyés Violet, Ancsin László (fotó: jochapress)

Amit a statisztikák nem örökítettek meg, arról is essék néhány szó. Több súlycsoportban – elsősorban a férfiak jóvoltából –a felkészültség jelenlegi állapotához mérten hatalmas küzdelmeket láthattunk.

Többen is a COVID-fertőzésből kikeveredve, még csak „félkész” állapotban meccseltek, de a küzdőképességgel ennek ellenére nem volt semmi gond.

Több meglepetésnek is szemtanúi lehettünk. Így a már világversenyeken is többszörösen érmes, ráadásul cselgáncsban is magyar bajnok Kerstner Róbert például még nagyon az elején tart. Az óriásnak számító, két méter feletti testmagasságú és 140 kiló körüli testsúlyú Pap Arnold ugyancsak a vírusfertőzésből van kilábalóban, de neki egy-két fokkal jobban sikerültek az ütközetei, mint a „nagy névnek” számító Kerstnernek, aki egyébként időközben Veresegyházról Kispestre igazolt.

Az OPEN kategória sorrendje: Pap Arnold, Szilágyi Erik, Nagy Péter és Végh Artúr (fotó: jochapress)

Az egyértelműen pozitív meglepetés két férfi nevéhez fűződik. A birkózással a közelmúltban felhagyott Nagy Péter leigazolt a Kertváros SE-be és mindössze néhány hetes ismerkedést követően első bemutatkozásán máris berobbant az élbolyba. Többek között legyőzte az évek óta nemzetközi szintet produkáló Szilágyi Eriket is. A másik meglepetésszerző az alaposan megerősödött, néhány kilót fel is szedett Végh Artúr nevéhez fűződik, aki bizony a legszűkebb élmezőny valamennyi tagját oktatta – legalább egy-egy összecsapáson, miközben keresztbeverések is adódtak szép számmal.

Ancsin László társelnök közölte, hogy a szövetség vezetői holnap jelölik ki az Európa-bajnokságra utazó válogatottak névsorát.

forrás: http://jochapress.hu/szumo-nagy-peter-es-vegh-artur-szallitotta-meglepeteseket/